اخذ ویزای ترکیه

ترکیه کشوری است که به دلیل نزدیکی به ایران و جاذبه‌های گردشگری‌اش سالانه پذیرای مسافران زیادی از سمت کشور ما است. بد نیست بدانید که سفر به ترکیه برای ایرانیان نیازی به اخذ ویزا ندارد. البته بهتر است سوءتفاهم نشود؛ چرا که اخذ ویزای ترکیه به دنبال داشتن اهداف خاص ضروری بوده و تنها اگر هدفتان از سفر به این کشور توریستی است، می‌توانید بدون ویزا اقدام نمایید. در نتیجه اگر به دنبال کار، تحصیل و… قصد سفر به ترکیه را دارید، باید نسبت به شرایط اخذ ویزای آن آشنایی کامل داشته باشید.

شرایط مساعد زندگی در ترکیه و همچنین فستیوال‌های رنگی و جذابش باعث شده تا هر ساله افراد زیادی از اقصی نقاط جهان مایل به مهاجرت و یا دست کم سفر به این کشور زیبا و دوست داشتنی باشند.

اقدامات لازم برای اخذ ویزای ترکیه

برای اینکه اولین قدم را در راستای اخذ ویزای ترکیه بردارید، ابتدا باید فرم درخواست مربوطه را پر نمایید. برای این کار باید بصورت اینترنتی اقدام کرده و پس از ثبت درخواست و مشخص شدن قرار مصاحبه به سفارت ترکیه واقع در خیابان فردوسی تهران بروید. توجه داشته باشید که مدارکتان در زمان ارائه کامل باشد؛ در غیر اینصورت به مشکل بر می‌خورید. به خصوص اگر هدفتان از سفر به ترکیه کار یا تحصیل می‌باشد، نباید کوچکترین کوتاهی در آماده سازی مدارک صورت پذیرد. بنابراین قبل رفتن به سفارت اطلاعات لازم در رابطه با مدارک مورد نیاز را جمع آوری نمایید.

آشنایی با انواع ویزای ترکیه

  1. ویزای توریستی

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، ایرانیان برای ورود به خاک ترکیه و تفریح در آن نیازی به اخذ ویزا ندارند. دلیل این موضوع به روابط عمیق و دوستانه این دو کشور مربوط می‌شود. به همین خاطر تنها چیزی که برای سفر به ترکیه احتیاج خواهید داشت، گذرنامه‌ای با حداقل 6 ماه اعتبار است. توجه داشته باشید گردشگرانی که قصد سفر به ترکیه و گشت و گذار در آن را دارند، تنها 3 ماه اجازه اقامت در این کشور را داشته و طی این مدت اجازه کار یا تحصیل هرچند به مدت کوتاه را ندارند. البته این شرایط تنها به ایران اختصاص نداشته و سایر کشورها همانند بلژیک، هلند، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، اوکران، فرانسه، مالت، یونان و… نیز همانند ایران می‌توانند بدون ویزا وارد این کشور شوند.

  1. ویزای تجاری

گاهی اوقات پیش می‌آید که برای برخی از مشاغل تجاری کنفرانس‌ها و جلسات خاصی ترتیب داده می‌شود و لازم است که افرادی برای برگزاری آنها شرکت داشته باشند. حتی ممکن است فردی قصد سخنرانی در این جلسات را داشته باشد. در چنین حالتی فرد بایستی جهت اخذ ویزای تجاری ترکیه اقدام نماید. ایرانیان برای اخذ ویزای تجاری همان شرایط مربوط به ویزای توریستی را خواهند داشت.

  1. ویزای کاری

بسیاری از افراد به دنبال رسیدن به آینده‌ای بهتر تصمیم می‌گیرند که به قصد کار کشور خود را ترک کرده و به ترکیه مهاجرت کنند. این دسته از افراد باید بدانند که برای کار در ترکیه تنها اخذ ویزای کاری برایشان کافی نخواهد بود؛ بلکه علاوه بر آن باید مجوزی از طرف کارفرما نیز دریافت کنند. به عبارتی ویزای کاری و دعوتنامه کارفرما در کنار یکدیگر به شما در این مسیر کمک خواهند کرد و یکی از این دو بدون دیگری شما را به هدفتان نمی‌رساند. برای این کار ابتدا باید شغلی متناسب با شرایطتان در ترکیه پیدا کرده و رزومه و مدارکتان را برای کارفرمای شغل مذکور ارسال نمایید. سپس کارفرما مدارک شما را باید برای بررسی به سازمان تامین اجتماعی ترکیه فرستاده و تایید آنها را دریافت نماید. چنانچه مشکلی در شرایط و سابقه کاری شما وجود نداشته باشد چیزی حدود 30 روز بعد تاییدیه صادر خواهد شد. در این مرحله شخص به مدت 180 روز فرصت دارد تا جهت اخذ ویزای کاری اقدام کرده و خود را به خاک ترکیه برساند.

بد نیست بدانید که ویزای کاری خود به سه نوع تقسیم می‌شود:

  • محدود: ویزای کاری با مدت زمان محدود به شما این امکان را می‌دهد که تنها به اندازه یک سال مشغول به کار شوید و چنانچه از شرایط خود رضایت داشتید، در سال آینده آن را تمدید نمایید. نکته‌ای که در خصوص این نوع ویزای کاری وجود دارد، این است که با ادامه این روند تا 5 سال قادر به گرفتن اقامت دائم در این کشور خواهید بود.
  • نامحدود: همانطور که قابل حدس است ویزای کاری با مدت زمان نامحدود برای کسانی صادر می‌شود که اقامت دائم داشته باشند. برای این منظور لازم است که از مدت زمان اقامتتان در این کشور حداقل 8 سال گذشته باشد.
  • مستقل: ویزای کاری مستقل مناسب افرادی است که رویای خرید سهام شرکت و یا ثبت شرکتی در این کشور را در سر می‌پرورانند. به عبارتی این نوع ویزای کاری به شما اجازه کارآفرینی در ترکیه را می‌دهد.
  1. ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی یکی دیگر از ویزاهای ترکیه است که به نوبه خود متقاضیان زیادی هم دارد. چنانچه قصد تحصیل در ترکیه را دارید، باید بدانید که برای درس خواندن در هر مقطع لازم است دارای شرایط خاصی باشید. به عنوان مثال اگر به دنبال گرفتن بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی هستید، هم باید تسلطتان به زبان انگلیسی مورد قبول واقع شود و هم اینکه نمره بالایی در آزمون ورودی کسب کرده باشید.

همچنین لازمه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ترکیه در گرو گرفتن پذیرش از سوی یکی از دانشگاه‌های این کشور است. برای اینکه بورسیه تحصیلی در این دوره شامل حالتان شود نیز لازم است که هم معدل بالا و هم عملکرد ایده آل در آزمون ورودی داشته باشید.

برخی از نکاتی که در خصوص ویزای تحصیلی ترکیه باید بدانید عبارتند از:

  • تحصیل در مدارس ترکیه رایگان بوده و چنانچه کودکان و نوجوانان به زبان ترکی تسلط کافی داشته باشند می‌توانند جهت اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنند.
  • در صورتی که دوره دبیرستان خود را در ترکیه سپری کرده باشید، نیازی به اخذ ویزای تحصیلی نخواهید داشت.
  • افرادی که والدینشان در ترکیه دارای ویزای کار یا اقامت دائم هستند، از گرفتن ویزای تحصیلی معاف خواهند بود.
  1. ویزای اقامت

همانطور که در ابتدا مطرح گردید، گردشگران مجاز به 3 ماه اقامت در ترکیه هستند. با اینحال اگر مایلید تا مدت بیشتری را در این کشور سپری کنید، لازم است که ویزای اقامت تهیه نمایید. ویزای اقامت این امکان را به شما می‌دهد که بیشتر از 90 روز در ترکیه اقامت داشته باشید، اما این موضوع به این معنی نیست که در این مدت اجازه کار خواهید داشت. بنابراین درصورتیکه برای گرفتن این نوع ویزا تصمیم جدی دارید، باید ثبات وضعیت مالی خود را در مدت زمان اقامتتان ثابت نمایید تا در نهایت ویزای اقامت برایتان صادر گردد. برای ثبت این درخواست بهتر است که 2 ماه زودتر اقدام نمایید تا زمان کافی برای بررسی و تایید آن وجود داشته باشد.

از جمله دیگر ویزاهای ترکیه می‌توان به مواردی همچون ویزای باربری، ویزای درمانی، ویزای مستندسازی، ویزای همراه، ویزای روزنامه نگاری و ویزای ترانزیت اشاره کرد.

تهران مشاور با کمک‌ها و راهنمایی‌های خود باعث می‌شود تا شما کلیه مراحل اخذ ویزا را به خوبی پشت سر گذاشته و با خطر ریجکت شدن درخواستتان مواجه نشوید.

مدارک لازم برای اخذ ویزای ترکیه

  • پر کردن فرم درخواست ویزا
  • پاسپورت با اعتبار کافی
  • عکس پاسپورتی
  • بلیط رفت و برگشت
  • رزرو هتل
  • اثبات تمکن مالی
  • بیمه مسافرتی

نکته: چنانچه برای کار یا تحصیل به ترکیه می‌روید، باید دعوتنامه کاری و پذیرش تحصیلی از جانب دانشگاه را نیز به همراه سایر مدارک خود ارائه دهید.

همچنین افراد زیر 18 سال به رضایتنامه والدین و یا قیم خود نیاز خواهند داشت تا امکان صدور ویزا برایشان وجود داشته باشد.

اخذ ویزای ترکیه با تهران مشاور

همواره در مسیر اخذ ویزا سوالاتی ذهن افراد را درگیر می‌کند که اگر از شخص درست یا منبع معتبر پیگری نشوند، ممکن است اطلاعات نادرست در اختیار شخص قرار بگیرد. به همین خاطر پیشنهاد می‌دهیم که از همان ابتدای راه با کارشناسان تهران مشاور ارتباط برقرار کرده و سوالاتتان را از ایشان بپرسید. برای این کار تنها کافی است که 02188906729 را شماره گیری فرمایید.