در سالهای اخیر تقاضای ثبت پایگاه خبری بسیار زیاد شده است. به نظر شما علت این افزایش تقاضا چیست؟ ما در جهانی زندگی میکنیم که با رویدادها و اتفاقات گسترده احاطه شده است. جنگ، قحطی، آتش سوزی، رویکردهای سیاسی و… بخشی از این اتفاقات به حساب میآیند که بر زندگی افراد سراسر دنیا تاثیر میگذارند. به همین دلیل تمامی مردم جهان نسبت به اخبار روز دنیا حساس هستند و سعی دارند تا با کسب آگاهی در خصوص رویدادهای ایران و جهان به چشم اندازی از آینده دست پیدا کنند.
این نیازمندی موجب شکل گیری خبرگزاریها و پایگاههای خبری متعددی شده است که سعی دارند تا با عرضه به موقع اخبار داخلی و خارجی نظر مخاطبین را به خود جلب کنند.
پایگاه خبری چیست؟
در سالهایی که چندان دور نیستند، وقتی از قابلیتها و توانمندیهای اینترنت صحبتی به میان میآمد، هیچ کس باور نمیکرد که میتوان یک روز در خانه نشست و به طور مجازی از مشهورترین موزههای دنیا بازدید کرد! در صورتی که تکنولوژی و پیشرفت علم خیلی زود این رویای عجیب و غریب را به واقعیت مبدل کرد.
یکی دیگر از قابلیتهای مجازی که در سالهای پیش عجیب به نظر میآمد، به دست آوردن اخبار لحظهای از سراسر دنیا بود. همه ما به یاد داریم که پدرها و پدربزرگها برای به دست آوردن اخبار تازه، روزنامههای چاپی تهیه میکردند. اگرچه هنوز هم انتشار سنتی اخبار و روزنامههای چاپی طرفداران خاص خود را دارد، اما باید قبول کنیم که دوره انتشار اخبار سنتی به پایان رسیده است. زیرا این شیوه انتشار ضمن مصرف بی اندازه کاغذ، با محدودیتهایی همراه است.
در صورتی که در حال حاضر میتوان در بستر اینترنت به تازهترین اخبار دست پیدا کرد. به عنوان مثال شما میتوانید همان طور که بر روی مبل خانه استراحت میکنید از آتش گرفتن جنگلهای استرالیا باخبر شوید.
در واقع اطلاعات الکترونیکی که در بستر اینترنت در اختیار عموم قرار میگیرد، موجب کمرنگ شدن روزنامههای سنتی شده است. افرادی که این اخبار الکترونیکی را در فضای مجازی در اختیار علاقمندان قرار میدهند در پایگاه خبری فعالیت دارند.
حوزههای فعالیتی پایگاه خبری
- بخش ویژه خبری
- بخش کارآفرینی
- بخش گردشگری
- بخش سیاسی
- بخش اجتماعی
- بخش ایران و جهان
- بخش فرهنگی
- بخش هنری
- بخش ورزشی
- بخش استانها
- دسته بندی نشده
- و…
پایگاههای خبری شرایط دسترسی به اخبار روز دنیا را بسیار آسان کرده اند. خبرگزاریهای که بتوانند به خوبی از اخبار لحظهای ایران و جهان پشتیبانی کنند، شانس زیادی برای بقا در دنیای خبررسانی دارند.
یک پایگاه خبری خوب چه ویژگیهایی دارد؟
باید قبول کرد که این روزها خبرگزاریهای مختلف بدون برخورداری از وب سایت خبری هیچ شانسی برای دیده شدن و کسب موفقیت نخواهند داشت. افرادی که قصد ثبت پایگاه خبری و فعالیت در این حوزه را دارند، باید با موارد تاثیرگذار بر کیفیت خدمات خبرگزاری نیز آشنا باشند. در ادامه برخی از این موارد را شرح میدهیم:
- سرعت بارگذاری سایت: سرعت بارگذاری سایت یک موضوع بسیار مهم برای پایگاههای خبری به حساب میآید. تمامی مخاطبان ترجیح میدهند تا اخبار را در سایتی که از سرعت بالایی برخوردار است، دنبال کنند.
- دسته بندی اخبار: یک پایگاه خبری موفق دسته بندی اخبار درستی دارد تا مخاطبین را بدون فوت وقت به بخش مورد نظرشان سوق دهد.
- برخورداری از بخش دیدگاه و قابلیت به اشتراک گذاری و ذکر منبع: تجربه ثابت کرده است که مخاطبین به سایتهای خبری که از بخش دیدگاه برخوردار هستند حس اعتماد بیشتری دارند. ضمن اینکه داشتن قابلیت اشتراک گذاری موجب بهتر دیده شده پایگاه خبری میشود. ذکر منبع نیز نقش به سزایی در جلب اعتماد مخاطبین و اعتبار بخشیدن به اخبار دارد.
- تعامل پذیری وب سایت: برای اینکه وب سایت خبری در دنیای بیرحم و جذاب تکنولوژی پابرجا باقی بماند، باید قابلیت تعامل پذیری بالایی داشته باشد. زیرا بسیاری از افراد ترجیح میدهند تا اخبار را از طریق تلفن همراه یا تبلت بررسی کنند. در صورتی که وب سایت خبری از چنین قابلیتی برخوردار نباشد، شانس زیادی برای بقا نخواهد داشت.
- فونت و قلم محتوا: شاید ساده به نظر برسد، اما فونت و قلم محتوا تاثیر زیادی بر جذب مخاطب دارد. اخباری که با فونت و قلم نامناسب منتشر شود، خیلی زود موجب خستگی چشم مخاطب میشوند.
- پشتیبانی از اخبار لحظه ای: این روزها خبرگزاریهایی موفق هستند که بتوانند به طور لحظهای از اخبار ایران و جهان پشتیبانی کنند. به این ترتیب به تمامی نیازهای مخاطبین خود پاسخ میدهند. در غیر این صورت مخاطب برای رسیدن به اخبار موردنظر خود به پایگاههای خبری دیگر مراجعه میکند.
باید و نبایدهای اخذ مجوز پایگاه خبری(ثبت پایگاه خبری)
به منظور ثبت پایگاه خبری باید چندین گام اساسی برداشته شود. تهیه هاست و دامنه، ثبت درخواست در سامانه مرتبط، ارائه اطلاعات فردی و هویتی، بارگذاری اسناد مورد نیاز، اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معرفی مدیر مسئول، انتخاب نام رسانه خبری و… بخشی از این اقدامات ضروری به حساب میآیند.
به طور کلی هیئت نظارت در ابتدا درخواستها را مورد بررسی قرار میدهد. در صورتی که کمی و کاستی در بخش ارائه مدارک و اطلاعات وجود نداشته باشد، این بخش با موفقیت به اتمام میرسد. اما در صورت کاستی مدارک، نقص درخواست صادر میشود. در ادامه متقاضی موظف است تا در بازه زمانی مشخص به منظور رفع این کاستیها اقدام کند و با طی کردن فرآیندهای تازه، مجددا درخواست را در جریان بیاندازد.
به منظور ثبت پایگاه خبری و اخذ مجوز باید بر طبق قوانین و ضوابط تعیین شده پیش رفت. این قوانین توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه شده است.
اخذ مجوز پایگاه خبری(ثبت پایگاه خبری) همراه با تهران مشاور
همانطور که مطلع شدید، اخذ مجوز پایگاه خبری(ثبت پایگاه خبری) قوانین مدونی را شامل می شود. متاسفانه بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی کافی زمان طلایی برای اخذ مجوز را از دست میدهند و برای مدت طولانی در مسیر ثبت پایگاه خبری ماندگار میشوند. به همین دلیل به تمامی علاقمندان این حوزه پیشنهاد میشود تا از همان ابتدای کار از افراد متخصص کمک گرفته شود.
کارشناسان تهران مشاور حافظ زمان و سرمایه شما هستند و به شما کمک میکنند تا در کوتاهترین زمان فرآیندهای مربوط به ثبت پایگاه خبری را پشت سر بگذارید. تمامی خدمات تهران مشاور در سه مرحله آنالیز، مشاوره و اجرا به متقاضیان عرضه میشود. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اخذ مجوز پایگاه خبری(ثبت پایگاه خبری) با شماره تلفن 02166754225 تماس حاصل فرمایید.